lördag 18 februari 2017

Vi utser Lars Nicander till '2016 Års Manlige Förvillare'. Grattis! Intressant nog tycks han leva ihop med en annan förvillare, Ylva Edenhall, journalist och tidigare anställd på SvD. Ett sånt rart par!

Alla kanske inte vet vem Lars Nicander är trots att Sveriges Radio ideligen upplåter plats för honom att få gasta högt om att Den Ryska Björnen kommer. Lars Nicander är forskningschef på Försvarshögskolan, FHS och han får i princip alltid stå oemotsagd vid intervjuer i Sveriges Radio.

Senast igår morse kunde man höra Lars Nicander måla upp ett desinformationshot som skulle kunna komma att riktas mot Sverige i samband med valet, hösten 2018. Igår var Lars Nicander lite försiktigare, så han aktade sig för att peka rakt på Ryssland. Det kunde förstås uppfattas som lite klumpigt om han bara några dagar innan utrikesministermötet i Moskva skulle kritisera Ryssland för något som inte ens ännu har inträffat. På tisdag träffar Margot Wallström sin ryske kollega Sergej Lavrov och i sitt släptåg har vår utrikesminister med sig sin kabinettssekreterare Annika Söder, bl a känd från vår blogg..

Så här presenterade Ekot en nysatsning från MSB:
Så ska MSB skydda valet 2018 - efter uppgifterna om rysk påverkan på USA-valet
Lars Nicander från FHS intervjuades tillsammans med Mikael Tofvesson, en av cheferna på MSB och även han en välkänd förvillare. Här kan man lyssna och läsa vad herrarna sade igår:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6632161

De där båda förvillarna har vi skrivit om tidigare. Här några artiklar:
http://manuelknight.blogspot.se/2016/07/sapo-varnar-for-spioneri-fran-frammande.html
Om nån undrar om vi nånsin fick svar från herrarna, så tvingas vi erkänna att det fick vi aldrig. Dessa båda desinformatörer erbjuds alltså omgående tid i Sveriges Radio när de önskar etertid för sin desinformation, men de tycks inte på minsta vis besväras av att Försvarsmakten drabbats av ett allvarligt intrång i form av bedragaren Manuel Knight?! Om denna praktskandal tiger de lika ihärdigt som Försvarsmakten och Sveriges Radio och som båda aktivt försöker mörka vad som skett, alltmedan den svenska journalistkåren bara tittar bort. Den svenska journalistkåren tittar bort i skam över att man inte i tid upptäckt att Manuel Knight är en mytoman och man tittar bort i skam över att ha blivit totalt bortgjorda av en liten flock ettriga grävlingar. Den svenska journalistkåren befinner sig inför ett kraftigt motlut, men än så länge har man inte ens börjat streta på, utan man står där bara och ojar sig över den besvärliga uppförsbacken. Vi Groundhogs säger bara: Håll till godo!

Enligt rubriken har Groundhogs beslutat utse Lars Nicander till '2016 Års Manlige Förvillare'. Av vad vi skrivit om honom i våra artiklar, så är det lätt att förstå skälet till att vi utsåg just Lars Nicander. Av rubriken framgår också att vi funnit att Lars Nicander delar sitt intresse för desinformation med Ylva Edenhall och som tidigare varit anställd på SvD. Numera finner man henne på Arbetsförmedlingen, dock inte bland de arbetssökande, tyvärr. Vi har under en tid suttit på den här lilla godbiten och som vi nu vill delge våra läsare:

Klicka på bilden för att kunna läsa artikeln
imagebam.com

Som alla kan se, så är artikeln publicerad 2010-09-12 och den är en hyllning till Manuel Knigt, en av Sveriges genom tiderna värste bedragare. Som alla kan se, så påstås det att Manuel Knight skulle ha varit med i Special Forces under tio år. Det är lögn. Det påstås också att Manuel Knight skulle ha deltagit i tre krig, Panama, Grenada och Irak. Det är lögn. Det enda krig som Manuel Knight på sätt och vis varit med om, det var under Desert Storm, men istället för att deltaga i strid, så satt Manuel Knight i Saudiarabien vid en gränsstation och hade långtråkigt. That's it.

Som alla också kan se, så skriver Ylva Edenhall bl a följande: ”Manuel har också hunnit studera psykologi på universitetsnivå, under tiden som soldat.” Det där var väl inte den allra vackraste meningsbyggnaden, men det spelar mindre roll, för allt det där är ju ändå bara lögner som Manuel Knight slagit i Ylva Edenhall och som hon utan minsta kontroll bara låter gå i tryck. Nu har vi alltså kunnat visa att SvD, en aktad och i vanliga fall respekterad och oberoende (M)-tidning, genom Ylva Edenhalls aningslösa hyllningsartikel bidragit till svensk desinformation.
Det är förstås synd om Ylva Edenhall, för hon är ännu en i raden av dessa kvinnliga journalister som bländats av Manuel Knight. Han älskar att lura [åtminstone] skjortan av dem och sen får de leva med skammen över att inte ha gjort research, utan bara förlitat sig på vad mytomanen-psykopaten tutat i dem. Säkert grämer dessa kvinnliga journalister sig också över att de blint har litat på att en sån journalistisk gigant som Stina Lundberg Dabrowski hade kollat Manuel Knight innan han presenterades som ”elitsoldat i dom hära Special Forces”. Checka själv vad Stina säger vid 2:52 på detta klipp:Varje journalist har ett eget ansvar för att kolla utsagor och källor, men i skandalärendet med Manuel Knight, har alla bara lekt Följa John i e man har följt Stina Lundberg Dabrowski och man har låtit henne vilseleda hela Sverige. Därför borde den svenska journalistkåren fundera på hur man skall göra för att i framtiden skydda sig mot vad alltför narcissistiska journalister påstår, utan att de har gjort minsta lilla research. På så vis kanske det skulle kunna komma nånting gott ur den här sorgliga skandalen och Ylva Edenhall hade sluppit bli stoff hos oss och bli ställd till svars för sin omedvetna desinformation.

Skulle vi utse '2016 Års Kvinnliga Förvillare' så skall priset givetvis gå till Cilla Benkö. Alla utom hon själv inser att hon förtjänar det.

Fotnot: I artikeln sägs det att Manuel Knight i framtiden vill jobba mer med barn och ungdomar. Bevare oss väl för att det skulle komma att ske! Manuel Knight är totalt olämplig med barn och det visas inte minst av att han totalt struntat i sina båda ”dolda” barn, ett i USA och ett i Tyskland. Manuel Knight drar sig inte för att ljuga för barn och ungdomar, vilket tydligt framgick av gårdagens artikel. Manuel Knight har tillsammans med sin fru Anne Knight ljugit för sina barn under hela deras uppväxt. Att som barn växa upp i lögner från ens förälder är inte bra. Se t ex på hur det har gått för sonen Jeremy Knight: idag en flerfaldigt dömd narkotikabrottsling. Inte bra. Inte bra alls.

PS: Glöm inte att idag lördag kl 11:03 lyssna på Medierna i SR P1. Vi vågar lova att programmet just idag kommer att vara extra lyssningsvärt! Lita på oss!


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.