Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 19 februari 2017

Nå, Cilla Benkö, är du nöjd med gårdagens avsnitt av Medierna i P1? Eftersom du är vd för Sveriges Radio, så har du väl nånting att säga till lyssnarna om skandalen med Manuel Knight?

Cilla Benkö har i 1½ års tid känt till att Manuel Knight är en bedragare, men inte brytt sig. Frågan är om Cilla Benkö har godkänt alla de ändringar som i smyg har skett på Sveriges Radio:s hemsida?Cilla Benkö har fått en hel massa frågor av Groundhogs, men aldrig ens återkopplat. Nu skall vi se om Den Svenska Journalistkåren har några frågor att ställa till Cilla Benkö och vad hon i så fall svarar.

När Bibi Rödöö, programansvarig för Sommar & Vinter i P1, förstod att det skulle bli ett inslag i Medierna om Manuel Knights lögner om att vara elitsoldat m m, såg hon till att på hemsidan foga in en liten brasklapp om att Manuel Knight inte är sanningsenlig. Så här ser det ut nu: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

Hade Bibi Rödöö fått klartecken av Cilla Benkö att göra på det viset? Om Cilla Benkö godkände det förfarandet, så undrar vi varför hon inte sade till folket knutna till Morgonpasset i P3 att där lägga in brasklappar om att Manuel Knight inte alls är nån US Special Forces? Under mer än en timmas tid sitter Manuel Knight i direktsändning och ljuger om sitt liv som elitsoldat, medan Martina Thun, Hanna Hellquist och Kodjo Akolor blir bländade av den spännande mannen. Bör inte också denna Sveriges Radio-produktion förses med ”varningstext” om att allt som Manuel Knight där berättar, bara är lögn? Vad säger Cilla Benkö? Och en sak till: Med tanke på att Sveriges Radio låter en fräckt flinande tjuv som Manuel Knight få stå och visa upp den challenge coin han stulit från Mike Czarnecki, borde inte Sveriges Radio åtminstone förse de bilderna med tilläggstexten: ”Sveriges Radio kan inte garantera att Manuel Knight är den rättmätige ägaren till det mynt han visar upp på bild”?

Här länk till en artikel om ett programavsnitt ur Morgonpasset: http://manuelknight.blogspot.se/2016/12/i-morgonpasset-i-p3-del-tre-avslojar.html

Här länk till Sveriges Radios hemsida där Manuel Knight stoltserar med myntet han knyckt av Mike Czarnecki: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=5669139

Här länk till TAH, en USA-baserad organisation som jagar militära bedragare och vad de skriver om bluffaren Manuel Knight: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Vi anser att Cilla Benkö har många frågor att svara på. Vågar vi hoppas att hon är mer villig att svara på frågor när dessa frågor kommer från Den Svenska Journalistkåren, än när frågorna kommer från oss grävande medborgarjournalister? Det viktigaste för oss det är att det blir klarlagt hur det hos Sveriges Radio har kunnat gå så käpprätt åt h-e med källkontrollen vad gäller Manuel Knight!

Den här helgen är väl inte Cilla Benkös allra trevligaste, eller den som hon med värme kommer att minnas när hon som pensionär blickar tillbaka på sitt liv. Nej, knappast. Inte heller tror vi att bedragarparet Anne och Manuel Knight igår kväll satt i villan i Hovås och gullade med varandra och inför varandra bekräftade sin innerliga kärlek med ord som: ”Älskling, visst har vi det väl bra?”

Vi tror att familjen Knight hade svårt att igår kväll koncentrera sig på uttagningen till Melodifestivalen och vi tror att Manuel Knight intensivt funderar på hur han skall neutralisera oss i grävargruppen Groundhogs. Mer än en gång har vi här på vår blogg påpekat att det inte är lönt för Manuel Knight att försöka tysta t ex vår främsta uppgiftslämnare, för vederbörande har ingen kontroll över bloggen och har inte postat ett enda inlägg. Vi har redan från start vidtagit ett antal åtgärder, så att det inte skall gå att tysta oss. Det förtjänas att upprepas att det inte är vårt fel att Manuel Knight under sina drygt två decennier i Sverige har ljugit om allt och bedragit alla i sin omgivning. Det är Manuel Knight själv som åstadkommit den situation han idag befinner sig i. Vi Groundhogs är bara en liten flock nyfikna grävlingar och som agerar budbärare. Vi rapporterar när den svenska pressen sover sin törnrosasömn.

I gårdagens Medierna kan man höra hur Manuel Knight fortsätter att hävda att han skulle ha suttit krigsfånge. Länk här till programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/864407?programid=2795

Vid ca 7:30 säger Manuel Knight att han visserligen inte var naken under sin fångenskap, men påstår sig ha varit inblandad i eldstrid ombord på ett fartyg och att en kollega skulle ha blivit dödad. Nu råkar vi Groundhogs ha viss kunskap om amerikanska krigsfångar efter WW2 och som skulle ha fritagits av USA-trupper. Här nedan följer nu ett stycke för dem som önskar fördjupa sig; kanske kunde Manuel Knight ha nytta av lite faktisk fakta, så att han i framtiden kanske slipper ljuga sig in i ett hörn?
========================================

Manuel Knight ljuger om att han suttit gisslan, vilket vi alla vet vid det här laget. Men för att stärka bevisningen emot hans lögner väljer vi ändå att kommentera frågan rörande amerikanska krigsfångar som fritagits av sina egna. Manuel Knight påstår att det var under Desert Storm han blev krigsfånge och sedan fritagen av sina egna trupper men det är historiskt inkorrekt. Den välrenommerade militära experten Alistair Pope (en fd australiensisk militär som jobbar som konsult i försvarsfrågor och som skrivit många böcker och artiklar med olika konfliktrelaterade och militärhistoriskt innehåll) skriver följande i artikeln "The 507th Maintainance Company Battle - An Nasiriyah, Iraq; 23 March 2003" på sidan 38 i tidskriften Strategy and Tactics #299:

"Some journalists and critics accused the military and media of racism because of the attention given to Jessica Lynch, a white woman, rather than Johnsson, a black woman. The facts are much simpler; the rescue of Lynch was the first successful prisoner recovery operation since World War 2, and it was staged as a publicity stunt."

Faktisk fakta: Vi vet att 2003 när Jessica Lynch hämtades av amerikanska soldater från det sjukhus hon befann sig på, var det den första militära räddningsoperationen som varit framgångsrik sedan andra världskriget. Innan dess har det inte funnits några exempel där amerikanska soldater gått in och fritagit sina egna, varför Manuel Knights historia bevisligen är en lögn. Om Manuel Knight skulle blivit tillfångatagen av fiendesoldater och sedan fritagits av sina egna skulle detta skett 1991 vilket är historiskt omöjligt då Jessica Lynch var den första sedan andra världskriget.

Hade Manuel Knight fritagits av amerikanska soldater hade han varit den första sedan andra världskriget och därmed gått till historieböckerna för detta. Istället blev det Jessica Lynch och kort därefter den 13 april 2003 blev Shoshana Johnsson fritagen (efter 22 dagars fångenskap) av amerikanska trupper från 3rd Light Armored Reconnaissance Battalion, 1st Marine Division. Samtidigt fritogs även 5 andra krigsfångar av samma förband.

Manuel Knight förvränger med sina påståenden historiska fakta och tar ifrån de soldater som verkligen suttit krigsfångar och blivit fritagna, deras plats i historien. Med sina lögner spottar Manuel Knight amerikanska soldater, krigsfångar och veteraner i ansiktet. Det är förfärligt. Det är Manuel Knight.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.