lördag 11 februari 2017

”Hoten mot de svenska medieföretagen kommer i dag från två olika håll: från de globala onlinejättarna – och från public service.” -Så där skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TidningsUtgivarna. Fast hon nämner inte med ett ord att hennes medlemmar befinner sig i en ohelig allians med just public service. Vi undrar varför Jeanette Gustafsdotter mörkar?

Den 8 februari skrev Jeanette Gustafsdotter tillsammans med Sofia Olsson Olsén, vd för Aftonbladet, i DN en debattartikel med rubriken: SVT tänjer på reglerna och snedvrider konkurrensen. Det handlar om att SVT utnyttjar bl a Facebook, ett privat bolag, för att sprida SVT-information. Jeanette och Sofia är sura. Vi Groundhogs är också sura.

Vi är sura på Jeanette Gustafsdotter. Orsaken är att hon hycklar och ljuger när hon hävdar att hennes medlemmar, den svenska pressen och då den svenska journalistkåren, ”tar sitt ansvar och granskar och rapporterar”. För det stämmer ju inte alls att den svenska pressen granskar ett sånt skandalärende som t ex detta med att en amerikansk militär bedragare, Manuel Knight, lurat sig in hos Försvarsmakten och av den fått bra betalt för att stå och ljuga för svenska soldater under utbildning. Magasinet Filter gjorde ett försök att få kontakt med Försvarsmakten men man svarade inte ens tidningens reporter Oskar Sonn Lindell när denne ville få Försvarsmaktens kommentar till hur man helt missat att Manuel Knight är en mytoman. Se Magasinet Filter #54 s 61.


Det skall i ärlighetens namn sägas att Groundhogs sympatiserar med den kritik mot SVT som Jeanette Gustafsdotter och Sofia Olsson Olsén levererar. Vi Groundhogs är sura på både SVT och Sveriges Radio och orsaken till det är flera, vilket våra läsare kunnat konstatera. Att Jeanette Gustafsdotter frontar mot SVT och ställer skarpa frågor till Alice Bah Kuhnke, det är sånt vi uppskattar. Därigenom kanske vi kan börja gilla Jeanette Gustafsdotter lite grann, för det blir som det klassiska talesättet, att den som är min fiendes fiende, den ser jag som min vän. En av våra fiender är Hanna Stjärne på SVT, så när hon får offentlig pisk, så applåderar vi piskerskan Jeanette Gustafsdotter. Bra där, Jeanette!

P1-programmet Medierna kommer idag att ta upp den kritik mot SVT-ledningen som bl a Jeanette Gustafsdotter och Sofia Olsson Olsén levererat. Sändningen startar efter Ekot kl 11. Vi rekommenderar lyssning.

<Så matar public service nätjättarna – kritiker vill se gräns

Debatten om var gränsen ska gå för SVT och Sveriges Radios aktiviteter på nätet fortsätter att väcka känslor. I veckan gick två tunga parter, Tidningsutgivarna och Aftonbladet, ut på DN debatt och menade att SVT snedvrider konkurrensen genom sina aktiviteter på sociala medier.>  Källa: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/861005?programid=2795


Nu till någonting helt annat.

Vår oavlönade lille maskot/medarbetare Gurra besökte häromkvällen Göteborg. Syftet var att sprida kunskap kring bedragaren Manuel Knight och här på bild ses han sittande i en buss med sin lilla ryggsäck fylld med posters.

imagebam.com

Väl framme i Brunnsparken fick Gurra hjälp av en snäll tant med att sätta upp efterlysningen. Så här fint blev det:

imagebam.com

Vi vill tacka Västtrafik för att vi fick låna en buss för fotograferingen och också Peter på Park & Natur för tillstånd att försiktigt få sätta upp posters på träd runtom i staden.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.