fredag 10 februari 2017

TED hyllar Hans Rosling. Tyvärr hyllar TED även bedragaren Manuel Knight. Var har TED lagt sin ribba för kvalitetsnivå?

Vi beklagar Hans Roslings bortgång. Goundhogs vet att uppskatta seriösa och underhållande föreläsare. En duktig och lysande debattör har dessvärre tystnat. Tyvärr smutsas Hans Roslings minne av att koncernen TED haft det dåliga omdömet att låta bedragaren Manuel Knight få uppträda under TED:s flagg. Kanske dags att TED-koncernen nu gör sig av med Manuel Knight?

Här lite om TED-koncernen:  https://sv.wikipedia.org/wiki/TED_(konferens)

Redan i inledningen av specialartikeln om bedragaren Manuel Knight i Magasinet Filter nummer 54, så nämns det att Manuel Knight agerar som föreläsare/talare på uppdrag för TEDx. Så här skriver man (s 52):

De 650 åhörarna på Göteborgsupplagan av den internationella talarkonferensen TEDx lyssnar andäktigt på Manuel Knights hisnande livsberättelse. Han har dragit den många gånger, bland annat som Sommarpratare i P1, i TV-uppföljaren Sommarpratarna, i radioprogrammen Elfving möter och Morgonpasset i P3, för Stina Dabrowski i SVT-talkshowen Stina!
Naturligtvis är han hetaste möjliga intervjuvillebråd: elitsoldaten som utförde hemliga uppdrag, fritog gisslan och en gång själv blev krigsfånge, innan han i början av 90-talet flyttade till Sverige på grund av kärleken. Här började han föreläsa om sina krigserfarenheter för ungdomar, vilket gjorde honom till 1999 års mottagare av John Hron-stipendiet, som delas ut till personer som utmärkt sig i kampen mot ungdomsvåld.

Det där sista, att bedragaren Manuel Knight tyvärr tilldelades John Hron-stipendiet, det har vi mer än en gång beklagat. Här skall vi fokusera på Hans Rosling vs Manuel Knight. Skribenten Peter Alestig på SvD skrev den 7 februari en krönika om Hans Roslings långvariga samarbete med TED. Vi har saxat ett stycke:

Hans Rosling [skämdes inte] för att vara sig själv, med sin svenska brytning och allt, poängterar Bruno Giussani [chef för TED-koncernen]

Och framför allt: han lade ner själ och hjärta i sina föreläsningar, och bad alltid om råd för att kunna göra dem ännu bättre för att nå ut med sitt budskap.
Det var Hans Rosling. Han förändrade världen till det bättre. Jag är – och hela TED-teamet är – stolt och tacksam över att ha delat en del av hans resa och är djupt bedrövad över hans bortgång.

När man då kan se hur bedragaren Manuel Knight i november 2014 får chans att uppträda under TED:s flagg, blir åtminstone vi i grävargruppen bedrövade. Se här hur Manuel Knight låter sig presenteras som 'trained psychologist':


imagebam.com

”Föreläsningen” hålls på engelska. Notera att under de 17 minuter som ”föreläsningen” varar, så påstår han aldrig att han tillhört US Special Forces. Detta är förstås för att Manuel Knight vet att TED:s produktioner sprids och att han därför lättare han kunnat bli avslöjad om han gått ut med sin lögn om att vara elitsoldat i Special Forces. Men som alla kan se, så ljuger Manuel Knight om att vara utbildad psykolog. När Manuel Knight år 2007 intervjuades av Stina Lundberg Dabrowski och han då satt och på engelska då satt och ljög om att tillhöra US Special Forces, trodde han förstås inte att det där tio år senare skulle komma att bita honom i svansen..

Vi kommer att försöka kontakta Bruno Guissani och informera honom om att Manuel Knight är en militär bedragare och som inte heller på något vis har rätt att kalla sig 'trained psychologist'. Vi kommer då att länka till den USA-baserade organisationen TAH och som internationellt avslöjat Manuel Knight som en 'military poser'. Här länken: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Vi kommer givetvis också att länka till intervjun i programmet Stina! Här länken: 
Vi vädjar redan här till TED-koncernen att omgående avlägsna Manuel Knight-klippet från YouTube:
En världsberömd, uppskattad forskare och föreläsare som Hans Rosling skall efter sin död inte behöva besudlas av att sammankopplas med en förslagen mytoman som Manuel Knight! 

Fotnot: Manuel Knight var aldrig i Irak under Desert Storm.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.