fredag 17 februari 2017

Manuel Knight har ljugit under mer än tjugo år om att vara en US Special Forces. Idag presenterar vi bevis för att Manuel Knight-bedrägeriet har pågått under mer än två decennier

Att som vi gör, berätta om hur mytomanen Manuel Knight under alla år i Sverige ljuger och ljugit, det är inte att stalka honom. Det är att berätta Sanningen om honom. Vi Groundhogs nöjer oss inte med ”alternativ fakta” eller ”alternativ sanning”, för i vår värld är en ros är en ros är en ros punkt

Igår strax efter kl 11 publicerade vi en artikel om att flera tidningar i Småland berättat om att Manuel Knight är en bedragare. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/02/breaking-news-nu-borjar-manuel-knights.html

I vår artikel finns också länk till den replikmöjlighet som ges till Manuel Knight och man kan där läsa att Manuel Knight ”säger sig vara förföljd av man”. Vi har sagt det flera gånger: Om Manuel Knight inbillar sig att hela detta gräv- och skrivarbete är resultatet av en enda persons behov av ”hämnd”, så är han mer än obegåvad. Då är han rent dum.

När vi talar om dumhet, så kommer vi lätt in på det bevis för Manuel Knights långvariga bedrägerier som vi talar om i rubriken. Vi har under lång tid sökt efter en alldeles speciell tidningsartikel och som av en ren tillfällighet, så fann vi den på nätet. Typ. Vi fick hjälp, så mycket kan vi säga. Hur som helst, här nedan finns ett mer än tjugo år gammalt fynd:


Det är alltså en artikel från Göteborgs-Posten. Artikeln publicerades 1997-01-15. Genom det som Anna Hedlund skriver, kan vi se att Manuel Knights lögner om att vara en elitsoldat från US Special Forces går långt, långt tillbaka. Manuel Knight har systematiskt byggt upp en falsk persona och han har gjort det både för att bygga upp ett större ego och för att med denna lögn som bas skaffa sig inkomster han annars aldrig skulle ha varit i närheten av.

Man ser att Manuel Knight där på plats i handbollshallen i Göteborg i stadens västra och lite bättre områden, fräckt lurar en massa ungdomar. Vi blev nyfikna på hur de idag, mer än tjugo år senare, känner det att ha blivit utnyttjade av mytomanen Manuel Knight. Vi skrev därför ett brev till några av dem som var med. Här kan ni läsa hur vi uttryckte oss:

Hej!


Vi är en grävargrupp som sen 1½ år tillbaka har kartlagt Manuel Knight, föreläsaren som påstår sig vara elitsoldat från US Special Forces och hävdar att han deltagit i tre krig. År 2008 satt han Sommar-värd och berättade en massa spännande saker. Vi har avslöjat honom vara en bedragare. Senaste numret av Magasinet Filter har ett specialreportage om Manuel Knight och han finns också som ”omslagspojke”. Vi bifogar en kopia på en flyer från Filter.

Vi bifogar också ett faksimil från en artikel i Göteborgs-Posten. Den artikeln är 20 år gammal och i den nämns en person med ditt namn. Vi undrar om det möjligen kan vara du?
Magasinet Filter har med sitt senaste nummer gjort Manuel Knights mångåriga bedrägerier publika. Vi har sen oktober 2015 drivit bloggen Manuel Knight News (lätt att hitta; bara att googla; vi ligger högt). Nu är vi intresserade av att komma i kontakt med folk som blivit lurade av Manuel Knight och då menar vi inte bara ekonomiskt, utan även detta med att av honom ha blivit utnyttjad i hans grandiosa marknadsföring av sig själv. Vi försöker få folk att fånga känslan och beskriva den. Därför skulle vi uppskatta om du skulle kunna tänka dig att återkoppla till oss via: groundhogswe@gmail.com

Är det fel person vi nu skriver till, så skulle vi i så fall uppskatta återkoppling. Vi publicerar inga namn utan att vi fått tillåtelse, för även om vi är anonyma -detta pga att Manuel Knight är rasande på oss för att vi hotar hans årliga miljoninkomster, så uppträder vi anständigt och upprätthåller journalistik etik, som t ex att aldrig avslöja en källa. Din ev berättelse/dina ev kommentarer behandlar vi konfidentiellt, för det vi jagar är inte de som blivit lurade, utan känslan av att cyniskt ha blivit utnyttjad av en person som med råge uppfyller villkoren för att beskrivas som psykopat.

Nedan klistrar vi in inledningen av Filters artikel. Vi har ingen provision på sålda tidningar, men vi vill ändå pusha för nummer 54. Den kostar 79:- och finns hos bl a Pressbyrån.

Med stort tack på förhand om du vill ställa upp -eller i alla fall svara oss!

/Ground Hogs


Från 'Magasinet Filter' nr 54 (2017):

Sommarprataren, mediefavoriten och föreläsaren Manuel Knight är en amerikansk före detta elitsoldat som har deltagit i tre krig och tilldelats två tapperhetsmedaljer. Dessutom är han psykolog och världsmästare i karate och kickboxning. Visst låter det för bra för att vara sant?

Vi tror att Anna Hedlunds artikel i Göteborgs-Posten tyvärr kan ha bedragit till att Manuel Knight därigenom och därefter kom att bli betraktad som ”den där svarte amerikanske elitsoldaten som deltagit i flera krig, men som är emot våld”. Anna Hedlund var möjligen först med att sprida Manuel Knights lögn. Med den artikeln följde sen tyvärr att Manuel Knight en tid därefter tilldelades John Hron-priset, en utmärkelse som han definitivt inte förtjänar. Än idag är Manuel Knight så primitiv, att hans sätt att ”lösa problem”, det är för honom att ta till knytnävarna. Manuel Knight är en ulv i fårakläder, eller om man så vill: Ett vilddjur i Armanikostym.

Ett radiotips: Imorgon lördag i SR P1 kl 11:03 sänds programmet Medierna. Vi rekommenderar alla våra lyssnare att bänka sig vid radioapparaterna och låt då gärna barnen få vara med. Barn behöver lära sig hur medier fungerar och kanske är det då bra om de samtidigt får lära sig hur den svenska journalistkåren fungerar. Eller kanske inte alls fungerar?

PS: Bloggerskan SigridSofia publicerade igår ett mycket bra och tänkvärt inlägg om Bluffen Manuel Knight och vi tycker alla skall läsa vad hon skriver.
Länk här:  http://sigridsofia.bloggplatsen.se/2017/02/16/11417727-bluffen-manuel-knight/


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.