tisdag 14 februari 2017

”Östersund är en av de kommuner i Sverige som lägger mest skattepengar på snötillverkning, det visar en undersökning som P4 Jämtland gjort.” Så berättar Sveriges Radio. Påminner på sätt och vis om det där projektet då kommunen tänkte suga upp sand från Storsjöns botten för export till Sahara...

Äsch, det där med sandexport till Sahara tror vi inte ens kommunpolitikerna i Östersund har varit inne på, trots att det inte skulle ha förvånat oss det minsta. Den kommunens politiker och tjänstemän spelar, som alla säkert numera vet, i en helt egen liga. Så här har den beskrivits: ”Denna stad är beryktad för sina spelare, prostituerade, exhibitionister, antikrister, alkoholister, sodomiter, narkomaner, fetischister, onanister, pornografer, bedragare, slinkor, avfallsgrisar, lesbianer, vilka samtliga skyddas blott alltför väl genom mutor.”

Nja, kanske råkade vi blanda ihop Östersund med New Orleans i den beskrivning av staden som den framställs av en viss Ignatius J. Reilly i boken Dumskallarnas sammansvärjning av författaren John Kennedy Toole. Men ändå.. hmm..?

Nåväl. Ekot har i sina sändningar idag berättat om att snöbristen i Sverige lett till att kommuner har ansett sig tvungna att skaffa maskiner för konstsnötillverkning. Av alla svenska sådana kommuner utmärkte sig förstås Östersund. Kommunen köpte maskiner för drygt 8 Mkr. Här länk till inslaget från Sveriges Radio (1:41): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6629331

Östersunds kommun har till och med en egen ”snöchef” och då är vi inte ironiska och syftar på Anders Wennerberg, kommundirektören som snöat in på kvinnors menstruationer, utan på Roger Hedlund. Han håller nu på att tillverka 60 000 m3 snö som är tänkt att lagras över sommaren. -Nej, vi skojar inte, lyssna på inslaget.

Nu vill vi backa tidsmaskinen lite grann, närmare bestämt fyra år. I januari 2013 publicerade Länstidningen i Östersund denna artikel: http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/sparbeslutet-fattades-av-en-oenig-namnd

Där kan man läsa att (S)-politikern Mona Modin Tjulin hävdar att kommunen inte har råd att spola tio isbanor för barn och andra att åka på, för kostnaden skulle bli närmast ofattbara 150 tkr (obs! ironi), medan kommunen samtidigt kunde bygga en ny arena för närmast ofattbara 260 Mkr (obs! inte ironi).

Nästan på dagen två år senare undertecknar Östersunds kommuns HR-chef Anne Vågström ett avtal med den tjusige och spännande amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight och vips! så har kommunens skattebetalare förlorat 260 tkr. Det skall i ärligheten namn sägas att när avtalet med Manuel Knight skrevs, Anne Vågström då kanske inte visste att Manuel Knight var en bedragare, men flera veckor innan Manuel Knight skulle showa under Medarbetardagarna i oktober 2015 hade vi informerat Anne Vågström om att Manuel Knight var en mytoman och bedragare. Anne Vågström brydde sig inte. Det var ju inte hon som med egna pengar hade betalt den här smilfinken:
imagebam.com

Men många i den huvudsakligen kvinnliga publiken var nöjda.
Manuel Knight var också nöjd när han lämnade Östersund. 260 tkr för 4 timmars ”gigolosering” på scen är ju inte fy skam. Alla blev nöjda. Kanske även Anne Vågström? Men antagligen är Anne Vågström inte längre lika nöjd sen Östersunds-Posten den 2 februari publicerade den här artikeln:

imagebam.com

Vi hoppas folket i Östersund sliter ut Anne Vågström ur höns-/kommunhuset och sen rullar henne i tjära och fjäder. Det vore på många sätt passande för henne.

Groundhogs påminner om att det är Alla Hjärtans Dag, även kallad Valentindagen.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.