fredag 24 februari 2017

En artikel om Manuel Knights försök till 'damage control' och lite om Den Svenska Journalistkårens moraliska bankrutt

Ja, än en gång är det stora ord från Groundhogs och vi har inga problem med att beskrivas som ”musen som röt”. Vi vet att vårt avslöjande om Manuel Knights bedrägerier har ett stort journalistiskt värde och vi vet också varför DSJ, Den Svenska Journalistkåren, inte vill skriva om denna praktskandal med amerikanen Manuel Knight, en bonnfångare som lurat hela det aningslösa Sverige.

Vi har i många artiklar visat på hur Manuel Knight förtvivlat kämpar på med sin, vid det här laget, närmast patetiska damage control. Nyligen i Smålands-Tidningen har Manuel Knight försökt använda det lilla ordet ”force” på ett för honom typiskt vis; http://www.smt.se/article/inspirator-sager-sig-vara-forfoljd-av-man/

Manuel Knight säger sig ha tillhört ”task force” och då skall den som ser eller hör detta, då associativt tänka på ”Special Forces” och kanske tro att Manuel Knight under drygt tjugo år blivit felciterad. Så är det förstås inte. Manuel Knight har -lögnaktigt och medvetet!- under mer än tjugo års tid presenterat sig som en Special Forces. Angående ”task force” så har det ingenting med Special Forces att göra, det anger bara att den eller den militära enheten är uppgiftsorienterad på det eller det specifika området. I princip skulle en enhet kunna vara ”task force: replace lamp bulbs”, d v s att ha som uppgift att byta trasiga glödlampor. Nu menar inte vi att Manuel Knights enhet varit inriktad på glödlampsbyten och Manuel Knight har aldrig bedrivit nån upplysningsverksamhet. Manuel Knight har bara spridit lögner, men tyvärr också rikligt arvoderats för dessa.

En annan person som också han fräckt försöker använda sig av damage control är SVT:s Anders G Carlsson. Han presenteras som producent och som projektledare. Anders G Carlsson var ansvarig för Stina! och han var ansvarig för Sommarpratarna på SVT. Här länk till Stina! från april 2007:


Här länkar till Sommarpratarna på SVT från 2010:I båda dessa program sitter Manuel Knight och ljuger om att vara en US Special Forces och att ha suttit som krigsfånge hos irakierna under Desert Storm.
-kunnat visa att Anders G Carlsson far med osanning när han på sid 59 i Magasinet Filter nr 54 talar om att SVT:s programetikavdelning skulle sagt till honom att han inte behövde bry sig om vårt mejl. Anders G Carlsson hade redan svarat oss och vi har publicerat mejlväxlingen. I Oskar Sonn Lindells intervju med Anders G Carlsson säger denne att Groundhogs ”hade en ton som gjorde att man inte tog [oss] på allvar”.

Det där är intressant. Groundhogs påstås av en SVT-medarbetare ha en viss ”ton”. Med tanke på hur DSJ, Den Svenska Journalistkåren, som kollektiv betraktat, totalt har nonchalerat våra tidiga (aug 2015) larm om Manuel Knights bedrägerier, så kan vi inte dra annan slutsats än att DSJ är totalt tondöv. Vi har med bevis belagt Manuel Knights långvariga ljugande, men av DSJ ändå viftats bort med hänvisning till att vi skulle använt ”fel ton”, att vi bedömts vara ”näthatare” och/eller ”rasister” trots att det aldrig funnits ens ett uns av rasism i brev eller mejl, eller för den delen i våra artiklar. Groundhogs är inga ”näthatare”. Den lilla gruppen består av dedikerat och kompetent folk, av olika etnicitet och av olika kön. Gruppen kan IT-säkerhet och gruppen kan gräva. Den har folk som kan hacka, men i ärendet Manuel Knight har inget hackande skett; vi har bara använt oss av legala metoder och av öppna källor. Vem som helst inom DSJ hade kunnat göra vårt gräv. Så blev det inte. Vi gjorde grävet.

Den tystnad som DSJ nu ägnar sig åt, är inget annat än en sorts kollektiv damage control och DSJ borde därför skämmas! Pro primo för sin lättja och för sitt bristande intresse för att granska Manuel Knight redan på 1990-talet för dennes persona formligen osande av grandiositet. Pro secundo för att DSJ nu tycks hoppas på att intresset för skandalen med Manuel Knight asap skall blekna och att man därför inte skriver en rad om vad som framkommit. Undantagen utgörs av Östersunds-Posten:s Denny Calvo och journalisten Madeleine Fransson som skriver för ett stort antal tidningar i Småland. Kanske vaknar så småningom fler journalister?

Man skall inte glömma bort att Mamma Staten varje år delar ut miljoner i press-stöd till tidningar runtom i landet. Det borde förpliktiga. Se t ex vad DN:s Martin Jönsson igår skrev under rubriken: ”Extremisterna skrattar hela vägen till banken”.
Vi kanske i framtiden får anledning att återkomma till DN och till Martin Jönsson. Och till Erik Helmerson. På samma tidning.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/ 
Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.