onsdag 8 februari 2017

Fler ifrågasätter Anders Wennerberg, kommundirektören i Östersund och som ägnar mer tid åt privata bolagsengagemang och sin PMS-verksamhet, än att sköta kommunen. Har Anders Wennerberg på allvar besvärande alkoholproblem?

Vi vet inte hur Anders Wennerberg hanterar spriten, men eftersom vi vet att hans tjänstebil inte är försedd med alkolås, så är det ju därigenom fritt fram för honom att köra bil berusad. Att Anders Wennerberg tycks vara berusad av sin makt och att få gilla-klick från många kvinnor, det är på samma gång tragiskt och signifikativt, för som många minns, så ”jobbade” Kapten Klänning ju också.

För ett par dagar sen mottog vi ett mejl. Det innehåll en sorts insändare och som också lär ha insänts till kommunstyrelsen i Östersund. Vi publicerar det här nedan i den form vi mottog det:

I dessa tider diskuteras makthavares olika göromål, främst lyser strålkastarljuset på mångsysslaren och entreprenören Daniel Kindberg. Oaktat vad man tycker om denna man så redovisar han tydligt och klart sina uppdrag både i skrift som tal.
När jag som nyfiken kommun medborgare går in på Bolagsverket och allabolag.se och söker på vår Kommundirektör Anders Wennerberg, då uppstår stor förvåning. Kommundirektören, visar sig inneha engagemang i fem olika privata aktiebolag med stora omsättningar. Kommundirektören är VD i två privata aktiebolag, styrelseordförande i två privata aktiebolag samt ledamot/suppleant i ett privat bolag.

Med denna information infinner sig några frågeställningar, Känner politikerna som anställt Kommundirektören till dessa sidouppdrag? Har Kommunstyrelsen i Östersundskommun givit sin skriftliga tillåtelse till dessa sidouppdrag? Är det lämpligt att Kommunens högste tjänsteman innehar dessa privata engagemang? Vilken Policy råder i Östersunds kommun för ledande kommunala tjänstemän deras opartiskhet och engagemang? För övrigt kan jag som kommuninnevånare tycka att det måste vara nog med jobb att vara Kommundirektör, varför behövs ytterligare fem aktiebolags engagemang?

Fundersam Kommunmedborgare

Den Daniel Kindberg som nämns är ingen vi har anledning att kritisera. Han företräder Östersundshem och har varit i debatt med Hyresgästföreningen. Anders Wennerberg, kommundirektören, den lurifaxen har vi däremot all anledning att kritisera. Vi har också gjort det och de artiklar vi skrivit, hittas enkelt med etiketten 'Anders Wennerberg'. Vore det inte på tiden att Östersunds-Postens reporter Maria Lindholm nu tog en ny svängom med Anders Wennerberg och den här gången ställde honom några frågor om det är så lämpligt att han har så mycket bolagsengagemang och så mycket pyssel med kvinnors menstruationsproblem. Det vore väl bra frågor för kommunens medborgare att kunna få svar på?

Ja, och så har vi det här med isarna i Östersund. För ett par år sen hade kommunen inte råd att spola isar för barn, unga och andra att kunna få åka på. Mona Modin Tjulin tyckte då att ca 150 tkr var på tok för mycket pengar för att sköta ett tiotal isbanor, men ett tag senare gav Anne Vågström, kommunens HR-chef, bort 260 tkr till bedragaren Manuel Knight, så det fanns det plötsligt pengar.. En sån jävla skandalkommun, den i Östersund! Sen i höstas skall det sparas in 150 Mkr fram till 2018. Vårt spartips: Se till att kommunen asap gör sig av med Mona Modin Tjulin, Anne Vågström, Lena Ericsson, Unto Järvirova, Håkan Lundqvist och Anders Wennerberg! Inte för att det omgående kan rädda den sjunkande skutan, men det lär ju medföra att Östersund får ett bättre klimat och de uppräknade personerna är ju att ses som onödig och socialt och ekonomiskt tyngande ballast. Skutan är mer instabil med dem ombord, än utan dem.

Vi har fått bild på hur pappersversionen av Östersund-Posten 2017-02-02 presenterade bedragaren Manuel Knight:

imagebam.com

Vi har blurrat texten för vi tycker att folk skall köpa artikeln skriven av Denny Calvo: http://www.op.se/jamtland/ostersund/kommunen-anlitade-ifragasatt-forelasare-for-hundratusentals-kronor
 
Alternativt via bibliotek bläddra i den i pappersversionen. Den artikeln visar indirekt att Anne Vågström inte bör ha hand om skattebetalarnas pengar. Den artikeln är därför även på det viset riktigt, riktigt bra!

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.